Пребиха немски инженер - надзорник по мегапроект с пари от ЕС в Смолян

38 годишният Алехандро Винклер е бил пребит от неизвестни нападатели в четвъртък пред дома си. Нападението станало пред къщата, в която Винклер живее под наем в смолянски квартал Каптажа. В края на работния ден около 20 часа, мъжът се прибирал към дома си и още със слизането му от колата бил нападнат в гръб и брутално пребит.

Чужденецът е закаран в хирургичното отделение на смолянската болница с рани по главата и счупена лява ръка. Травмите са средна телесна повреда и прокуратурата веднага е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител, а полицията нищи побоя над немеца.

Шефът на Областната Дирекция на полицията в Смолян комисар Кирил Хаджихристев потвърди за инцидента и допълни, че се работи по всички възможни версии за нападението, но в интерес на разследването отказа повече информация.

Шефът на ОД МВР Смолян комисар Кирил Хаджихристев, потвърди за инцидента.

"Смолян БГвести" обаче научи, че случаят е твърде деликатен заради високия пост на чужденеца, който е с най-високата длъжност в консорциума за строителен надзор на мега обекта за интегриран воден цикъл в Смолян, финансиран с милиони евро по програма ИСПА на ЕС.

От около 1 година Винклер  живеел на квартира в Смолян заради служебните си ангажименти като резидент –инженер, а без неговия подпис не може да мине нито едно плащане за извършена по проекта дейност. Самият той, на разбираем български, заявил пред разследващите, че свързва нападението върху него единствено с работата си по строителния контрол и разходването на европари.

Разследването обаче не изключва и други версии, за които се събират доказателства.

Възможно било побоят да е заради любовна история, тъй като инженерът от 3 месеца има връзка с българка. Младата дама пък е главен инженер и следи за изпълнението на проектантската част на обекта за водния цикъл. Тя обаче изключвала побоят върху приятеля й да е от неуредени лични отношения с предишни гаджета.

Любопитна подробност е, че немецът живеел под наем в къщата на смолянския бизнесмен Радослав Делиев, който се занимавал и с лихварство. Близки до разследването потвърдиха и за физическа прилика между хазяина и немския му наемател. Криминалистите не изключват варианта Винклер да е бил объркан и да отнесъл побоя вместо лихваря.

Поръчково нападение или погрешен обект за сплашване, все още са най-горещите следи, по които разследването търси извършителите, но тепърва ще се изясняват и други възможни  версии за нападението.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини