Срутище от камъни на пътя между Девин и Михалково

От полицията предупреждават всички водачи за опасността от нови свличания по новото трасе

Каменно срутище затруднява движението по новия път между Девин и село Михалково, съобщават от полицията в Смолян.

Вследствие на обилните дъждове на 4 км след гр. Девин, по посока на с. Михалково, се е активизирало срутище от камъни с широчина около 100 метра, като. опасността от нови падащи камъни не е преминала.

На мастото на проблемния участък от новото трасе дежури патрул на „Пътна полиция” при РУП – Девин. Пътните полицаи регулират движението и предупреждават водачите за възможна опасност от ПТП-та заради падащите камъни.

ОД МВР – Смолян призовава водачите да шофират в този пътен участък с повишено внимание и съобразена скорост, да изпълняват указанията на пътните полицаи.

Новият път беше изграден заради строителството  язовир „Цанков камък”. Освен скандала с колосалната му цена, проблем се оказа проектирането, което не е съобразено с  геологическите особености на терена. Специалистите предупреждаваха още преди да бъде пуснат в експлоатация, че пътят ще създава проблеми заради грешки в проектите и ще се поддържа много трудно при тежките планински условия. Това не е първото срутване по трасето, което беше отворено за автомобили през август миналата година.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини