Проверяват 26 данъчни служители за ДДС измами

Снимка: МВР (архив )

В хода на специализирана полицейска операция „Недосегаемите” тази сутрин са запечатани работните компютри на 26 данъчни служители.

Това съобщи пред “Фокус” министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
 
Причината за запечатването на компютрите са съмнения за съпричастност към данъчните измами, разкрити при спецоперация "Недосегаемите".

Тази нощ МВР разби престъпна група, източила ДДС за над 21 милиона лева за 2 години. Операцията бе проведена в София и още три града в страната, под ръководството на Софийска градска прокуратура и със съдействието на ръководството на НАП.

Цветанов благодари за съдействието на прокуратурата, на шефа на НАП Красимир Стефанов и на цялото ръководството на приходната агенция.

Операцията продължи през цялата нощ с обиски и претърсвания на различни адреси на територията на няколко областни дирекции на МВР. Иззети са касови апарати и още документация.

Операцията идва след засилени критики срещу НАП от финансовия министър Симеон Дянков за действията им за предотвратяване на ДДС измамите. Заради това преди два дни беше уволнен целият ръководен екип на НАП София.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини