Дипломати и политици ще наддават за ракетата на Джон Макенроу

Благотворителен бал за подпомагане на млади спортни таланти, организират за първи път в България Фондация „Български спорт” и Български спортен тотализатор.

На благотворителния бал, насрочен за 23 юни, са поканени представители на целия политически, дипломатически, бизнес и културен елит на България.

На специално организиран търг, ще се продават предмети на български и чуждестранни спортните легенди.

Гостите ще могат да наддават и за изключително ценна ракета, с която е играл легендарния  тенисист  Джон Макенроу.

Средствата от търга също ще бъдат отделени за каузата. На самото събитие ще присъства нотариус, който ще следи за организацията по набиране на средствата.

Средствата от инициативата, която се провежда под патронажа на премиера Бойко Борисов, ще бъдат разпределени сред младите спортни таланти.

Българските спортни федерации, развиващи олимпийски спортове, ще определят младата надежда в съответния спорт, която да бъде подкрепена.

 От началото на 2011 г. средствата, които тотализаторът е превел на Министерството на физическото възпитание и спорта, са над 11 милиона лева. През настоящата година БСТ провежда и 12 специални тиража. Част от средствата са за изграждане и ремонт на съоръжения за масов спорт.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини