Днес дебатират вота на недоверие към кабинета "Борисов"

Днес от 09.00 часа започнаха парламентарните дебати по внесения вот на недоверие към правителството на премиера Бойко Борисов, предаде КРОСС.

Предложението за отстраняване на правителството бе внесено на 10 юни от председателя на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев и група народни представители. Мотивите за внесения вот на недоверие към кабинета са провала в антикризисната политика на правителството и тежките последици за хората от това.

Гласуването на вота на недоверие към правителството ще се проведе в петък (17 юни), не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията в пленарна зала. Трима от гласувалите "против" вота на недоверие, т.е. подкрепящи правителството на премиера Борисов депутати, имат право да изразят своите становища и да поискат до 3 отрицателни вота след основното гласуване. Те обаче не бива да са се изказвали по време на дебатите и не бива да са изразявали същото отрицателно становище.

Това е вторият вот на недоверие, внесен срещу кабинета на премиера Борисов. Първият бе внесен отново от ПГ на Коалиция за България и ДПС.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини