Хакери спряха компютърните системи на ЦРУ

Кибер престъпниците, които сринаха по-рано тази седмица компютърната система на щатския Сенат, поеха отговорност за спиране сайта на ЦРУ вчера вечерта, съобщава в. "Дейли мейл".

Групата е известна като Лулз секюрити, кoято  обяви за успешната си операция срещу страницата на ЦРУ, като пусна следното съобщение в Туитър: "Tango down- CIA.gov". Според хакерите, атаката е била "просто за забавление" и с цел да помогнат на правителството да " оправи техните проблеми".

Компютърната атака не е довела до „теч" на класифицирани данни и разкриване на секретни операции на агенцията.

Говорителят на ЦРУ Мери Харф заяви, че понякога е много трудно да се забележи дали страницата на агенцията е ударена от престъпници, или просто към нея има много голям трафик.

В понеделник интернет престъпниците успяха да влязат в сенатския сървър, където засегнаха Обществената палата на потребителите, без да повредят други файлове, според официалното изказване от „Кепитъл Хил".

Атаката стана няколко дни след като шефа на ЦРУ предупреди американската общественост, че трябва да се вземат сериозни мерки в борбата срещу кибер престъпниците.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини