Кунева до балотаж с БСП или ДПС

Меглена Кунева може да стигне до балотаж на президентските избори или ако бъде подкрепена от БСП на първия тур, или ако бъде представена като кандидат на ДПС.

Това каза днес в Националния пресклуб на БТА доц. Антоний Тодоров, на форум за политическата ситуация в страната преди изборите. Кунева е изключително популярна в определени среди и много непопулярна в други, отбеляза Тодоров.

Дали тя може да стигне до втори тур зависи от подкрепата към нея на БСП и ДПС на първия тур, посочи Тодоров и добави, че в момента Кунева не иска да бъде кандидат на нито една партия. Ако БСП иска ГЕРБ да не спечели изборите, социалистическата партия трябва да подкрепи Меглена Кунева за президент, прогнозира Тодоров.

По думите му ако Бойко Борисов не се кандидатира за президент ГЕРБ ще има големи трудности на втория тур и не е ясно кой ще бъде избран за държавен глава. Макар и да изглежда неочаквано е възможно ГЕРБ да си "присвои" някой "чужд" кандидат за президент, за да не изглежда, че партията е загубила изборите, коментира Тодоров.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини