НЛО над властта. Вестниците в неделя

„24 часа": Полицейски банкоМАТ за прочутата люлинска банда

Десет от най-елитните касоразбивачи и крадци, известни като люлинската банда , бяха арестувани в нощта срещу събота след опит да оберат клон на Банка ДСК в центъра на София. Акцията по задържането им е наречена Защитените , защото, въпреки че са с дебели криминални досиета, всички са пускани от съда, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов. Люлинската банда е свързана с легендарния крадец Йордан Цонков-Джиджи, застрелян през януари 2009 г. В полицейския капан попаднаха супербандитите Мишо Кривия, Николай Куфара, Пешо Крадеца, Александър Сашето или Кюстендилеца, Иван Турчина и други.

„24 часа": Симеон Дянков се хваща на бас, че няма да се разведе

"Не, няма да се развеждам!" С тези думи финансовият министър опроверга писанията по жълтите вестници от последните няколко седмици по Нова тв. Нито той, нито съпругата му Карълайн (двамата са на снимката) имат време да четат измислиците на изданията. Дянков дори предложи на водещия Мартин Карбовски да сключат облог, че той няма да се раздели с американката. Преди време вицепремиерът дори говорил с Петър Стоянов, който го успокоил, че докато бил президент, е "развеждан" от медиите поне 30 пъти.

 

„Труд": Ще кръщавам акции на съдии, които пускат престъпници

В бъдеще МВР ще кръщава спецакциите си на името на онези съдии, които по-рано са освободили задържаните по тях под гаранция. Това се закани вътрешният министър Цветан Цветанов след акция на МВР, която предотврати обир на банка. Общото между 10-имата арестувани бандити е, че всички са залавяни от полицията, но са пускани на свобода от съда. Или нямат присъди, или наказанията им са условни. Някои са и административни - смешни глоби. Това лъсна, след като Цветанов прочете криминалните и съдебните им досиета. Бандата бе изловена от столичната полиция при операция Защитените .

„Труд": Токът поскъпва 3 пъти от АЕЦ до дома ни

Входът на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране осъмна в петък, облепен с протестни плакати срещу поскъпването на тока и парното  от 1 юли. "Докога ще мълчим?" "Отново увеличение на парното. Защо?", "Реалната цена за подгряване на 1 куб. м вода е под 3,6 лв. с ДДС, ние плащаме между 6-12 лв.!" - гласят някои от анонимните плакати.

АЕЦ продава ток на НЕК по 4,8 ст. с ДДС, НЕК го доставя на електроразпределителните дружества по 7,2 ст. с ДДС, а те ни го продават по 17,32 ст. с ДДС, твърдят позивите.

Сметките не са верни, казаха за "Труд" експерти. Изкупната цена на тока от АЕЦ "Козлодуй" е 4,8 ст. за киловатчас без ДДС или 5,76 ст. с ДДС. По ниво на напрежението и по технически характеристики обаче електроенергията от АЕЦ не може да се използва направо от домакинствата. Тя трябва да се пренесе през мрежите на НЕК и на електроразпределителните дружества и да се преобразува от високо до ниско напрежение 220 волта, поясниха експертите.

Освен това сметките ни за ток включват и енергията от ТЕЦ-овете, която е 2-3 пъти по-скъпа от тази от АЕЦ. Заплащаме и две надбавки - за екоенергията и за подкрепа на централното парно. Така евтиният ток от АЕЦ поскъпва тройно до домовете ни.

 

„Стандарт": НЛО над властта

НЛО излетя над резиденциите на властта и пощури жителите на "Бояна". Летящият обект се появил над квартала късно в петък заедно с още десетина светещи тела. БНТ завъртя шокиращите кадри, заснети от очевидец. "Беше в десет и половина вечерта, всичките обекти идваха отгоре, откъм Витоша, и отиваха в посока към морето. Нямаше звук, само светлина", разказа в ефир Асен Йовов. Той видял големи кръгли дискове, яркочервени като огън.

"Такова нещо не съм виждал. Не го знам какво е, аз искам този диск да отиде в някоя лаборатория да го изследват. Да не мислят хората, че съм откачил", настоява очевидецът Йовов. От резиденциите на президента и премиера не коментираха дали са видели НЛО. "Доган неслучайно говореше, че ще си купува летяща чиния. Сигурно е докарал извънземните за изборите, след като му спряха рейсовете от Турция", шегуваха се зевзеците във Фейсбук.

„Стандарт": Европа съди наши арестанти

Задържани при съвместни операции с "Европол" да бъдат съдени в Европа, това са обсъдили министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и директорът на "Европол" Роб Уейнрайт при срещата си. Шефът на полицейската организация е похвалил политическата воля на кабинета за борбата с престъпността.

„Монитор": Андрешковци доят хазната с виртуални крави

Фермери масово лъжат държавата с виртуални животни, за да вземат субсидии. Схемата „ала Андрешко" била разкрита при проверка на Българската агенция за безопасност на храните. Над 30 % от кравите, овцете и козите в Пловдивска област съществуват само в компютрите на агенцията. Още по-голям е броят на свинете фантоми в местните ферми - над 65%. На практика животните били или изклани, или продадени от фермерите, които обаче пропуснали да изпълнят изискванията на закона и да уведомят за промените ветеринарните лекари.

„Монитор": Столичани пътуват 37 минути до работата

Средно по 37 минути отнема на столичани да стигнат до работа сутрин, сочат данните от проучването на фирмата, консултант по трафика, „Мот Макдоналд", която проучва възможностите за облекчаване на придвижването в столицата. Те представиха предложенията си на семинар по програма PIMMS Transfer в Банско вчера. Около 40% от трудещите се работят в центъра на София.

Въпреки липсата на паркоместа,столичани предпочитат да пътуват с личните си автомобили вместо с градския транспорт, показва още проучването. Сред причините за това е необходимостта от прекачване от едно на друго возило От 2000 г. досега броят на автомобилите на глава от населението се е увеличил двойно, сочат данните. В момента на 1000 души има около 500 коли, докато преди 10 години броят е бил 208.

 

„Монитор": Всеки втори в подписката на Яне - менте

Половината от парафите в 600-хилядната подписка на РЗС за свикване на референдум за нова конституция и Велико народно събрание са невалидни. Това обяви зам.-шефът на парламента Анастас Анастасов, като се позова на информация на ГРАО.

Преди 7 месеца Яне Янев и сподвижниците му внесоха в Народното събрание списък с 600 хиляди души при законово изискване от половин милион парафа. При 500 хиляди валидни подписа Народното събрание е длъжно до 3 месеца да насрочи допитването до народа. Още в началото на проверката на подписката обаче се оказа, че има сериозен брой невалидни подписи, като в списъка фигурираше дори и депутатът от ГЕРБ Владимир Тошев.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини