Година затвор за 15 жертви. Преглед на националния печат

„Новинар": ГЕРБ ни спасила от съдбата на Гърция

С това, че ГЕРБ състави правителство, спасихме България от варианта Гърция. Така премиерът Бойко Борисов коментира двете години управление на ГЕРБ. Той припомни, че още в първия месец на управлението си кабинетът е заварил над половин милиард лева пасив. От първия си ден ние плащаме увеличението на пенсиите, което бе гласувано от предишното правителство, изтъкна Борисов. „Това не трябва да се забравя от никой. И популистите, и тези, които злоупотребяват с това, да го имат предвид", подчерта премиерът.


Новинар": Станишев: България може, но ГЕРБ - не

България може, но ГЕРБ не може. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по повод втората годишнина от управлението на кабинета на Бойко Борисов. "Да докажем, че България може" бе логото на ГЕРБ за последните избори. Според Станишев обаче управляващите не са се справили добре начело на държавата, защото са обещали страната ни да стане средноевропейска държава, а не са го осъществили.
Според Станишев малкото инвестиции ни доближават дo положението, в което се намира Гърция, понеже нараства държавният дълг.

„Стандарт": Година затвор за 15 жертви

Година затвор за капитана и инспектора на кораба "Илинден". На толкова охридският Основен съд оцени живота на 15-те загинали в трагедията българи. Заради претоварената и развалена гемия в езерото се удавиха Кула Маджарова, Нонко Маджаров, Славка Иванова, Лушка Стоянова, Мария Димитрова, Гана Георгиева, Георги Метанов и Тодор Стаменов от село Антон, Гана Лукова, Мария Георгиева, Лула Балабанова и Павел Павлов от Пирдоп, Зорка Георова от с. Мирково, Невена Панчева от Златица и Динка Гущанова от Рибарица.

„Труд": И „Защитените" и „Гранатометите" остават в ареста

Десетимата задържани бяха доведени в Съдебната палата под засилена полицейска охрана. Те не изглеждаха притеснени, дори се усмихваха. Снимки Цветан Томчев Софийският градски съд остави в ареста и десетимата задържани при операция „Защитените". Заседанието за разглеждане на мерките се проведе при закрити врата и затова не са ясни мотивите на съдия Карамфила Тодорова за налагане на най-тежката мярка за неотклонение.
След като излязоха от съдебната зала адвокатите на обвиняемите бяха категорични, че ще обжалват определеното на СГС. В такъв случай мерките на десетимата ще се гледат от Софийски апелативен съд на 12 юли.

Десетимата обвиняеми - Михаил Николов, Иван Ценков, Петър Николов, Николай Стойков, Любомир Крумов, Стоян Иванов, Васил Тодоров, Александър Василев, Илиян Вандов и Калин Чавдаров бяха задържани в нощта на 1-ви срещу 2 юли при опит да оберат трезор на клон на банка ДСК на площад „Ал. Батенберг".

„Дума": Отнемат правата за обслужване на летище София?

В обръщение пред ЕП българският евродепутат Антония Първанова призова за временно отнемане на правата за обслужване на "Летище София" ЕАД. Причина за това са зачестилите случаи на нерегламентирано отваряне и липси на вещи от багажа на пътниците, съобщиха от пресцентъра на евродепутата. Първанова алармира, че постоянно получава оплаквания от пътници, които намират куфарите си с разбити ключалки и установяват липсата на лични вещи. "Лесният достъп до пътническия багаж може да стане причина за извършване на терористичен акт или друга атака с трагични последствия", обясни тя.
Първанова е уведомила писмено ръководството на дружеството и въпреки подадените до момента множество сигнали от страна на "Летище София" ЕАД не са предприети нужните действия за създаване на среда за сигурност при обработката на багажите. "Летище София" ЕАД, дружество под контрола на Министерството на транспорта, притежава безсрочен лиценз за наземен оператор от 2007 г., който удостоверява, че организацията и персоналът отговарят на изискванията за обслужването на пътници.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини