Жълт код: Внимавайте в жегата!

Обявен е жълт код в девет области на страната заради високите температури.

Жълт код за температурите се обявява, когато те са над 34°. На места в Сандански, Дунавската равнина се очаква градусите да достигнат до 37°. Това съобщи дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН) Орлин Лазаров.

Жълтият код е обявен в областите Видин, Монтана, Плевен, Русе, Ямбол, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и Благоевград.

Той означава, че времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но хората да бъдат внимателни.

Днес ще бъде слънчево и с по-високи температури, в сравнение с вчера – максималните ще са между 31 и 36°. В София - около 32°.

По Черноморието ще е слънчево. Слабият бриз ще поддържа малко по-ниски температурите по крайбрежието - между 28 и 32°. Температурата на морската вода е 22-24°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месец юли, съобщи Фокус.

И над планините времето ще е слънчево. Ще духа слаб, по откритите и високи части до умерен изток-североизточен вятър. Топло, на 1200 метра - около 25°, на 2000 метра - около 17°.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини