Вот на недоверие до броени дни

През юли със сигурност ще има вот на недоверие. Ние ще бъдем коректни към другата опозиционна група – ДПС, ще отчетем техните аргументи. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев на въпрос - кога да очакваме вот за цялостната политика на кабинета.

Станишев бе запитан и за вчерашното изказване на съпредседателя на Синята коалиция Иван Костов, че на 15 юли ще бъде внесен вот на недоверие срещу Цветан Цветанов, докато в същото време от РЗС също прогнозираха, че до 10-ина дни ще има такъв вот и той ще консолидира партиите от политическия спектър. Лидерът на БСП заяви, че винаги е казвал, че ще бъдат инициатори и подкрепящи, и ще сложат своите подписи под всеки вот, който може да доведе до консолидация на опозицията и до сваляне на това правителство, предаде Фокус.

"Още когато обявявахме нашите позиции по вот на недоверие, казахме, че има две теми, две сфери, където има крещящ провал на правителството. Едната са антикризисните мерки и техният провал, дори на самите проекти на правителството, на плановете на правителството, които са приети с подписа на г-н Борисов. Втората е - сферата на сигурността, правосъдието и вътрешния ред, защото всички виждаме и полицейщината, и нарушаването на гражданските права, и липсата на конкретни, видими резултати в борбата с престъпността и провала за Шенген", заяви той.

"За първи път от 2000 година се отлага за неопределено време една национална цел, която България е заявила, правителството е декларирало, че е първи приоритет, и трябваше март тази година да бъдем членове на Шенгенското пространство. В парламента водим разговори с всички парламентарни групи, които се заявяват за опозиционни", каза още Станишев.

На въпрос - как ще коментира кандидатурата на Георги Гергов за президент, Станишев посочи, че това е право на всяка една структура. „Оттук нататък започва процес на преосмисляне и анализ на всяка една кандидатура и възможностите”, каза още той.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини