Софиянски пак иска София. Преглед на националния печат

„Стандарт": Бойко: Плугчиева говори глупости

Трябва човек да си плюе в сурата, за да каже подобна глупост. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод обвиненията на Меглена Плугчиева от БСП, че ГЕРБ съставят досиета на кандидати за кметове от други партии. "Точно Плугчиева, която я предлагахме да стане зам.-председател на Европейската банка за възстановяване и развитие, да взима огромна заплата, от квотата на ГЕРБ като управляваща партия, и тя да излезе да каже подобна глупост - трябва човек да си плюе в сурата, е точната дума", разлюти се премиерът.

„Новинар": ГЕРБ намери наследник на Христина Митрева

Бисер Петков, бивш заместник-председател на Комисията за финансов надзор, вероятно ще оглави Националния осигурителен институт (НОИ), съобщи www.dnevnik.bg. Самият Петков също е потвърдил, че от управляващата партия са му предложили да заема поста и той е приел. Очаква се парламентът да гласува кадровото предложение в сряда.
"Наистина от ГЕРБ ми предложиха и аз приех. Не съм сигурен дали не са провели разговори и с други и затова не мога да заявя със сигурност, че ще съм новият председател на НОИ. Приемам евентуалното назначение с чувство за отговорност", заяви Бисер Петков пред www.dnevnik.bg.

„Труд": Издигнаха Софиянски за кандидат кмет на София

Девет партии и сдружения издигнаха Стефан Софиянски за кандидат кмет на София, обединени в ОДС - Общност на демократичните сили, съобщи БГНЕС.
В ОДС влизат ССД, Българският съюз "Радикали", Движение "Гергьовден", Демократическата партия, БЗНС "Никола Петков", клуб "Сенатор", Българска нова демокрация и др.
Сред лицата, подкрепили бившия кмет за предстоящите местни избори, бяха Евгени Бакърджиев, Александър Праматарски, Любен Дилов-син, проф. Милан Миланов, Атанас Щерев, Борислав Великов, президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев и др.

„Дума": Няма организирана престъпна група на Летище София

Не са констатирани нередности при обработката на багажи на столичния аеропорт, даващи основание за отнемане на лиценза на наземния оператор "Летище София" ЕАД по дейността "Обработка на багажи", съобщиха вчера от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
Във връзка със сигнали за отворени багажи от министерството назначиха комисия, която да провери работата на летището. Комисията приключи своята работа в петък, като извърши инспекция на дейността "Обработка на багажи" във връзка с подаден сигнал от Антония Първанова, член на Европейския парламент. Комисията провери технологията при обработката на багажите, квалификацията на персонала и мерките за безопасност и сигурност при извършване на дейността и не констатира отклонения.
"Летище София" притежава лиценз за наземен оператор за дейността "Обработка на багажи" от 28.9.2007 г., който подлежи на годишна заверка след инспекторска проверка.

„24 Часа": Пожар избухна в сграда до ГУСВ

Пожар избухна в столицата в необитаема двуетажна сграда до тази на бившето ГУСВ (Държавно предприятие "Строителство и възстановяване") на бул. „Цар Борис Трети, съобщи агенция „Фокус". Гори покривът на необитаема сграда, която е била дискотека. При инцидента няма жертви или пострадали.

Все още няма данни каква е причината за избухването на пожара. Огънят се гаси от 52-ма служители на столичната пожарна. На място има шест пожарни, 11 екипа на пожарната, линейка и стълба. Прави се всичко възможно огънят да не достигне до сградата на ГУСВ.
Началникът на столичната пожарна ръководи погасяването на огъня. Комисар Огнян Методиев, началник на столично управление „Пожарна безопасност и защита на населението", заяви, че пожарът е локализиран.

„Труд": 38,5° стигнаха температурите, градус отгоре утре

Заради горещините в неделя трудно се намираха свободни места на басейните. Жегата принуди много столичани да избягат от града и да търсят прохлада във водопада на Панчаревското езеро. Някои нагазиха направо с дрехите.Снимка Михаил Кършовски В Сандански беше измерена най-високата температура в неделя - 38,5°, съобщиха синоптиците. Най-ниските градуси в страната бяха в Шабла - 27°.
В понеделник термометрите ще показват между 33 и 39°, а времето ще е потенциално опасно в цялата страна. В Благоевградска област температурите може да са дори по-високи, обясниха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини