Отложиха екстрадирането на четирима от задържаните при “Шок“

Окръжният съд в Пловдив отложи разглеждането на поисканите заповеди за европейски арест на 4-ма от задържаните седмина души  при полицейската операция „Шок“ в Пловдив. И за четирите случая магистратите поискаха превод на получените от Италия съдебни документи за извършените от българите престъпления. Задържаните Веселин Русев, Стойне Копанов, Велин Конарев и Николай Праматаров се разследват от властите в италианския град Трани, където са обвинени за източване на банкови карти след монтиране на скиниращи устройства на банкомати.
Велин Конарев е един от участниците в телевизионно риалитишоу. Той не поиска доброволно да бъде предаден на италианските власти. Адвокатът му Зоя Тошкова представи документ от съд в Милано, че е лежал в ареста пет месеца и има условна присъда от 2 г., след което е освободен. Причината за задържането му там е свързана с откриването на фалшиви банкови карти през 2005 г. в хотелската стая. Съпругата на Конарев -Йорданка Конарева, също се яви като негов защитник в съда.
Предстои да бъдат разгледани исканията  за изпълнение на европейска заповед за арест заедно с още шестима души - Петър Атанасов, Пламен Петров и Стоимен Банков.
Източник: Дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини