Окръжният съд върна Симеонова на поста директор в "Таню войвода"

Снимка: 24 часа

Окръжният съд в Пловдив върна на работа Весела Симеонова. Скандалната директорка на дома "Таню Войвода" бе отстранена с решение на Районния съд в Асеновград, тъй като съдиите допуснаха, че тя би могла да повлияе върху показанията на Катрин, Надя и Марина, както и на персонала в институцията. Пловдивските магистрати обаче са на мнение, че не Симеонова, а нейната заместничка Елена Вълкова е тази, която е издала заповед за затваряне на децата в изолатор. Самата Симеонова не е знаела какво се случва в социалното заведение, тъй като между 11 юли и 3 август е била в отпуск. Стана ясно и че в изолатора са били затваряни не и трите момичета, а две от тях - 14-годишната Надя и 13-годишната Катрин.

Решението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване. В него е посочено, че Весела Симеонова няма да попречи на разследването, нито да повлияе на децата или персонала, тъй като те вече са разпитани като свидетели.  

Срещу Симеонова са повдигнати обвинения за противозаконно лишаване от свобода. За такова престъпление законът предвижда от 3 до 10 години лишаване от свобода.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини