БНТ обяви регламента за Евровизия 2012

От БНТ изненадващо обявиха регламента за избор на българска песен в конкурса Евровизия 2012, който ще се проведе в Азербайджан. Тази година от националната телевизия ще използват отворена селекция - композиции за участие могат да се подават от 09.09.2011 до 11.11.2011, съобщи eurovision-bg.com.

Познатата ни от предишни години Академия отново ще има важна роля в селекцията. Тази година членовете й ще бъдат максимум 20 човека. Участие ще вземат представители на Съюза на българските писатели и поети, ПРОФОН, Музикаутор, музикални педагози от БМА и НМУ, представители на медии с музикална насоченост и на националните медии БНТ, БТВ, НОВА, БНР & Дарик, и на Асоциацията на рекламните агенти. Имената им ще бъдат обявени на 30 септември.

След като изтече срока за подаване на песни на 11 ноември, Академията ще има за задача да пресее до 60 от най-добрите подадени песни като прослуша записите им. На 23 ноември песните ще бъдат прослушани на живо и представителите на Академията ще определят до 30 полуфиналисти. Те ще бъдат разпределени в два полуфинала, които ще се проведат на 12 и 14 декември. От полуфиналите ще се класират общо 12 песни след гласуване на журито от Академията и зрителите. Големият финал ще се проведе на 28 януари след почти едномесечна ротация на песните.

Наследникът на Поли Генова ще представи песента си в Азербайджан в един от двата полуфинала - на 22 и 24 май 2012. Големият финал пък ще се проведе на 26 май.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини