Жега до 9.IX., после лошо. Вестниците в неделя

„Стандарт": Костов и Мартин отложиха развода

Син цирк си спретнаха хората на Иван Костов и Мартин Димитров в съботния ден. След заплахи от двете страни и спешни преговори екипите им отложиха развода.
Синята коалиция ще се яви заедно на изборите за кмет на столицата, стана ясно снощи. И двете партии направиха компромис. В крайна сметка Командира ще има един човек повече в листата за общински съветници в София до 13-о място. И подредбата на ДСБ и СДС става 11 към 9, а не 12 към 8, както искаше Иван Костов. "Вчера ДСБ настояваха 12-ият, 13-ият и 14-ият също да са техни хора", обясни Борис Марков от предизборния щаб на "Раковски" 134.
След близо едночасови преговори десните се споразумяха водач на листата да е Прошко Прошков (ДСБ), втори ще е Владимир Кисьов (СДС). На трето и четвърто място ще са хора на тъмносините, а от пето до 13-о ще вървят шахматно. 14-о и 15-о място ще се заемат пак от ДСБ.

„Стандарт": Министър обеща по-високи заплати

Смятам, че ще намерим вътрешни ресурси да вдигнем заплатите на социалните работници догодина. Това заяви министър Тотю Младенов пред БНР вчера.
Преди десетина дни служителите от 17 дирекции "Социално подпомагане" в страната поискаха увеличаване на възнагражденията си с 25%. В системата са заети над 4000 социални работници, които получават между 400 и 500 лв. на месец.
Младенов припомни, че миналата година в структурите на неговото министерство са направени съкращения от близо 7%. Оптимизирани са и Агенцията по социално подпомагане, и Агенцията по заетостта. На тази база смятам, че трябва да се повишат леко заплатите на служителите в двете агенции, тъй като те са доста изостанали през годините, каза социалният министър. Според него ако има ръст на производителността на труда, е възможно и още едно увеличаване на минималната работна заплата до 290 лв. през 2012 г., както настояват синдикатите.

„24 Часа": Съветници викат "Шеврон" да каже за шистовия газ

Спешна молба до правителството за детайли за концесията за добив на шистов газ пращат общински съветници от Разград. Те са поканили представители на "Шеврон-България" и специалисти от РИОСВ да обяснят на гражданството вредна ли е технологията за добив.
Покъртителният филм "Газленд" на Джош Фокс, който показва как замърсяванията от технологичния процес тровят средата и хората, е приготвил да прожектира на дискусията синият общински съветник Иво Димитров . "Моята партия СДС е за добива на шистов газ, но аз като съветник от Североизточна България, която ще понесе последствията от замърсяванията, съм против него", обяви Димитров.
След общественото обсъждане, на което ще са поканени кметът и областният управител, общинският съвет в Разград ще излезе с декларация по проблема.

„Труд": Бизнес климатът леко се подобрява

Бизнес климатът през август се подобрява с 1,1 пункта спрямо юли. За да се достигне обаче дългосрочното средно равнище, все още остават 8,8 пункта, показват последните данни на Националния статистически институт (НСИ).
Стопанската конюнктура се покачва в промишлеността и търговията, докато в строителството и услугите продължава да се влошава, въпреки че август е един от силните месеци за тези дейности.

„24 Часа": Жега до 9.IX., после лошо

Хубавото време ще продължи до 9 септември, прогнозира синоптикът Даниел Пенев от TV-MET. Тези, които досега не са имали възможност да отидат на море, спокойно могат да го направят.
Минималните температури в първите дни на септември няма да паднат под 18 и 21 градуса, средните ще са над 25. В интервала 5-7 септември живакът в някои райони на страната ще скочи до 32-37. В котловините и по високите полета метеоролозите очакват 15-18 градуса.
По-топлото от обичайното време се дължи на пренос на топли въздушни маси от Африка, които ще се задържат над Южна и Източна Европа.
Морската вода също ще е топла - между 24 и 26 градуса.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини