"БТ инвест" подаде оферта за Булгартабак

Руската компания "БТ инвест", която е единственият кандидат за купувач на "Булгартабак", предлага 100 хиляди евро над минималната цена за холдинга от 100 милиона евро. Офертата на специално учреденото за сделката дружество беше подадена днес следобед, съобщиха от Агенцията за приватизация. Продажбата на близо 80 на сто от дялове в "Булгартабак" е актуална от последните три години.

"БТ инвест" е заявило готовност да купува по 5 хиляди тона български тютюн, което е около 14 % от реколтата през 2010 година. Освен това руската компания е посочила, че ще инвестира през следващите две години 7 милиона лева.

В следващите дни предстои Агенцията по приватизацията и консултът "Ситигруп" да разгледат предложението на "БТ инвест", която е собственост на руската компания ВТБ. Ако кандидатурата не бъде одобрена, българският холдинг няма да се продава. От Агенцията по приватизацията вече заявиха, че не разполагат с повече информация за кандидат-купувача на "Булгартабак". Компанията държи близо една трета от тютюневия пазар в България и има две работещи фабрики - в София и Благоевград, както и трета край Плевен.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини