Дами зад кандидат-президентската завеса на ГЕРБ

ГЕРБ има президентска двойка и тя ще бъде обявена тази неделя. Новината разкри преди два дни председателят на партията Цветан Цветанов.

До заветното съобщение в края на седмицата предположенията за това какво се крие зад кандидат-президентската завеса на управляващите се засилва. Почти никакви съмнения не буди фактът, че като проектопрезидент ще бъде издигнат Росен Плевнелиев, макар от ГЕРБ да не дават много ясни сигнали и около този вариант. По-голямата мистерия обаче се върти около това кой ще е човекът до кандидата на управляващите за държавен глава.

Слуховете от много време намесват името на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Преди месеци тя бе дори фаворит за кандидат-президент, но после бе по-скоро спрягане за вице. Днес нещата стоят малко по-различно, тъй като Фандъкова е с много добри позиции за нов мандат като градоначалник и ГЕРБ едва ли ще рискуват с изваждането и от борбата в местните избори.

Нещо повече, днес, или в близките дни, се очаква ГЕРБ да обяви Фандъкова като свой претендент за София. Така възможността тя да е вариант за вице в битката за "Дондуков" 2 са почти нулеви.

С оглед на това се очаква премиерът Бойко Борисов да посочи друг човек.

Запознати с делата около ГЕРБ са категорични, че това ще е жена, а най-спряганото име е това на правосъдната министърка Маргарита Попова.

В момента Попова не се ползва с особено доверие сред хората, работещи в съдебната система, и поставянето и в ново русло не е лишено от логика.

Източници твърдят, че с Попова вече са водени задълбочени разговори и тя е съгласна да приеме новото поприще. Според запознати дори в дните до неделя да настъпят промени в решението на ГЕРБ до кандидат-президентът като вице със сигурност ще застане жена.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини