Задържаха жена, убила 72-годишен мъж

42-годишна жена от Свищов е задържана за убийство на възрастен мъж в село Ореш, съобщиха от полицията във Велико Търново.

72-годишният мъж е намерен мъртъв в дома си в селото преди два дни, а направената аутопсия е показала, че причина за смъртта е счупен прешлен на гръбначния стълб.

Установено е, че задържаната жена с инициали А. П. и починалият са се познавали от 2004 г., а жената е правила секс с него срещу заплащане.

На 21 август вечерта тя отишла в жилището му и останала да спи там. На следващия ден обаче старецът поискал да правят секс, като се държал грубо. Жената отказала и блъснала възрастния мъж, който паднал. Получил е фрактура на гръбначния стълб и е починал въпреки опита на жената да му помогне.

След като видяла, че дядото е мъртъв, жената го покрила с чаршаф от леглото, взела мобилния му телефон и 25 лв. от портмонето му, а после заличила следите си и напуснала къщата.

По-късно разследващите установили, че GSM-ът е продаден на таксиметров шофьор. Жената пък отишла до Никопол, където се подслонила при бившия си съпруг.

Задържаната е регистрирана в полицията и има условна присъда за кражба.

Сега е привлечена като обвиняема за причиняване на смърт по непредпазливост, както и за кражба. Наложена й е мярка за неотклонение „подписка“.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини