Представят новата коалиция Съюз на десните сили

В централата на синята партия на "Раковски" 134 ще бъде представена новата дясна коалиция Съюз на десните сили, която се регистрира за участие във вота за държавен глава, без ДСБ. Макар да не бяха съгласни с решението на СДС да се съюзи със Стефан Софиянски и Евгени Бакърджиев за президентските избори, тъмносините обявиха, че ще продължават да подкрепят излъчения на вътрешни избори в рамките на Синята коалиция Румен Христов за кандидат за този пост.

Синята коалиция се разцепи за президентските избори след като лидерът на СДС Мартин Димитров реши да регистрира за вота ново обединение с Общността на демократичните сили - съюз, неодобряван от ДСБ, най-малкото заради това, че ОДС има свой претендент за кметския пост в столицата.

„За нас е необяснимо поведението на Иван Костов и ДСБ, които искат да подкрепят без да участват в регистрацията, тъй като поискаха форматът да бъде много по-тесен, което за президентски избори не е правилно. Убедени сме, че това широко дясно обединение е правилният път, пътят за промяна на България, за силно дясно и ние се учудваме защо Иван Костов разделя десницата за пореден път", заяви лидерът на СДС.

На тежките думи, отправени по негов адрес от Мартин Димитров, Иван Костов отговори така: „Можем да преглътнем такива неща. Аз съм показал, че мога да преглъщам. Аз не се явявам на избори нито като кандидат за президент, нито като кандидат за кмет. Няма как да бъда поставян в центъра на този проблем. Който споделя идеята за единството на десницата, трябва да подкрепи спечелилите кандидати, защото изборите бяха открити".

Лидерът на ДСБ даде да се разбере, че въпросът за излъчването на кандидат за вицепрезидент вече не трябва да се задава на тъмносините, а на новото обединение. От няколко дни неофициално сред кандидатите за кандидати за вице на новия съюз се спряга името на Любен Дилов-син.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини