Денят Х за ГЕРБ: Кандидат-президентът става ясен днес

Една дълго пазена тайна върви към разкриване - кой ще бъде кандидатът за президент на ГЕРБ ще стане ясно днес. Догадките ще получат своя отговор, а и останалите кандидат-президенти ще си отдъхнат или ще се амбицират повече, предаде БНТ.

Днес в 15 часа в централата на ГЕРБ - Бойко Борисов, заедно с шефа на предизборния щаб Цветан Цветанов ще обяват имената. И все пак - най-спряганата за момента двойка е тази на регионалния министър Росен Плевнелиев, а негов кандидат-вицепрезидент се очаква да бъде настоящият правосъден министър Маргарита Попова.

Фаворитът на Борисов за креслото на "Дондуков" 2 - така всички медии тези дни наричат един от най-успешните министри в кабинета Росен Плевнелиев. И това не е случайно - през последните месеци Борисов и Плевнелиев са неотлъчно един до друг на пътища, магистрали и първи копки. Самият министър нито веднъж до момента не е потвърдил новината, въпреки многобройните въпроси на журналистите, но пък и не я е отрекъл. Вчерашната информация, че граждани са го засекли да снима предизборен клип на различни възлови места в София и дори да казва "кандидатирам се за президент защото.." наклониха окончателно везните в полза на това, че той ще е изборът на управляващите.

Самият Борисов каза преди дни, че повече глупости не му се говорят и в неделя ще отиде в централата и за половин час всичко ще приключи. Името на правосъдният министър Маргарита Попова като възможен кандидат за вицепрезидент пък излезе от юридическите среди и никой до момента както в партия ГЕРБ, така и извън нея не е отхвърлил тази възможност.

Междувременно в пространството през последните седмици се завъртяха и други възможни имена за кандидатура на ГЕРБ като тези на Петър Стоянов, Соломон Паси, та дори и на Симеон Сакскобургготски. Бившият премиер обаче категорично заяви, че Бойко Борисов не му е отправял подобно предложение. Същото каза и Соломон Паси.

Мнозина са тези, които продължават да не изключват и възможността самият премиер Бойко Борисов да бъде кандидатът за президент, въпреки че самият той отрече тази възможност поне 100 пъти. Каза дори, че ще се кандидатира, но на следващите президентски избори през 2016-та. И все пак мотивът, че той е най-рейтинговият политик в партията и ще събере най-много гласове не е за подценяване, ако в ГЕРБ са решили, че победата в тези избори им е важна на всяка цена. Истината се очаква днес следобед.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини