От утре дъжд

През следващото денонощие от запад-югозапад облачността ще се увеличава, съобщиха от НИМХ-БАН.

Към сутринта на отделни места в западните райони слабо ще превали. Минималните температури ще бъдат между 14 и 19 градуса, а в София - около 14 градуса.

Утре около и след обяд в югозападните и крайните западни райони облачността ще е значителна и ще има превалявания от дъжд, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра.

Над Източна България ще има слънчеви часове и по-високи температури. Привечер и през нощта срещу сряда превалявания от дъжд ще има на повече места в страната. Ще духа предимно умерен изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса, а в София - около 24 градуса.

По Черноморието ще има променлива облачност, често до слънчево време. Ще продължи да духа умерен изток-югоизточен вятър. Минималните температури ще са между 19 и 21 градуса, а максималните - между 24 и 26 градуса. Температурата на морската вода е 21-24 градуса. Вълнението на морето ще остане 3-4 бала. И над планините облачността ще се увеличава и вплътнява. На места в западните планински масиви ще има превалявания от дъжд, след обяд с гръмотевици.

В сряда ще има значителна облачност. Преваляванията ще обхванат по-голямата част от страната, по-значителни ще бъдат в Южна България. Почти без валежи ще остане в североизточните райони. Минималните температури ще бъдат между 12 и 17 градуса, а дневните ще се понижат чувствително спрямо предишните дни и ще достигнат 19-24 градуса.

В четвъртък валежите ще спрат, а облачността ще намалее, температурите ще се повишат с 3-4 градуса.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини