Иде студ с 40 л. дъжд на квадрат, по планините - сняг

Жълт код е обявен в половината страна за днес, съобщиха от НИМХ. Очакват се валежи от 40 л. на кв. м. и рязка промяна на температурите с над 10 градуса. В планините ще има валежи от сняг.

Код жълто е обявен в 15 области на Западна България – Видинска, Монтана, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, София област, София град, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка, Смолянска, Пловдивска.

През нощта вятърът и в югоизточните райони ще се ориентира от север. В цялата страна ще има валежи от дъжд. Минимални температури между 7° и 12°, по високите полета до 4°, в София около 5°, съобщи "Фокус".

Утре ще бъде облачно с почти повсеместни валежи от дъжд, в планинските райони над около 1500 м - сняг. Ще духа до умерен, в Източна България и силен, северен вятър. Максимални температури между 8° и 13°, в София около 8°. По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен и силен северен вятър. Максимални температури 13°-14°. Температурата на морската вода е около 20°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините ще бъде облачно с валежи, до около 1500 м от дъжд, по-високо от сняг. Ще духа умерен, първоначално северозапад-северен вятър, който постепенно ще се ориентира от североизток и допълнително ще се усилва. Максимална температура на 1200 м около 7°, на 2000 м около 1°.

В понеделник валежите от север ще спират, но в много райони от Южна България ще продължи да вали. В Източна България ще духа умерен северен вятър. Минимални температури между 4 и 9°, максимални между 11 и 16°. Във вторник все още ще вали в югоизточните райони. В останалата част от страната облачността ще се разкъса и дневните температури слабо ще се повишат.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини