Умна, зелена, маневрена и идва сама

Сигурно си спомняте чудноватата концепция Pivo 2 на Nissan отпреди 4 години? А може би и оригинала Pivo 1 от 2005-а?

Е, дойде време Nissan да покаже как са развили идеите си в областта на концептуалните електрически автомобили и съвсем резонно на предстоящото автомобилно изложение в Токио японците се готвят да вдигнат покривалото на третото поколение, логично носещо името Pivo 3.

На практика Pivo 3 е осмият електрически концепт на Nissan, с който японският производител за пореден път демонстрира отдадеността си към нулевите вредни емисии. За разлика от предишните поколения, сега Nissan признава, че Pivo 3 е "по-реалистичен" от досега показаните електрически автомобили.

Това, казват те, е "умното“ градско возило на бъдещето. Като такова то има дължина по-малко от три метра и има електромотори във всяко едно от колелата си, което повишава неговата маневреност. Колата може да направи обратен завой при налични само 4 метра ширина на пътя.

Вътре кабината е елегантно обзаведена с висококачествени кожи, метални елементи и табло с дигитални уреди. Налични са седалки в стил McLaren F1, което е атрактивно, но не изглежда много удобно.

Техническите спецификации все още не са разкрити, но от Nissan показват автоматична система за паркиране, която позволява автомобила да „намери сам място за паркиране и да се намести автоматично на него, без нужда от асистенция от страна на водача“!

Още по-интересно – колата може да дойде сама при вас, когато я "повикате" по смартфона.

Източник: automedia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини