Събарят имотите на Рашкови. Преглед на националния печат

„Стандарт": Втора цедка за бюджета

Симеон Дянков отново ще затяга колана. "Възможно е допълнително намаляване на разходите в Бюджет 2012", съобщи вицепремиерът вчера по време на четиристранна среща в парламента за парите в хазната през 2012 г. Според Дянков целият Европейски съюз се готви за тежка рецесия през следващата година, което неминуемо ще засегне и България. Същевременно очакванията според есенната икономическа прогноза на ЕС за ръст на икономиката на страната за 2012 г. се намаляват от 3,7 на 2,3%. В самия бюджет пък очакваният ръст е 2,9%. Въпреки това приходите и разходите са разписани консервативно като при ръст от 1%. Очакванията за повишение на икономиката в целия ЕС са свалени от 1,9 на 0,6%. Всички държави се готвят за дори по-тежка рецесия от сегашната, обясни Дянков. При такъв темп следващата година родната икономика ще е на 4-о място по ръст в Европа, изпреварвана само от Полша, Латвия, Литва и Естония.

„Труд": Сикрет Сървис и МВР дружно мачкат престъпността

МВР Едно от най-добрите звена на Сикрет Сървис извън САЩ е в София, похвали страната ни директорът на Сикрет Сървис Марк Съливан на срещата с министър Цветан Цветанов и директора на ГДБОП Станимир Флоров, съобщават от пресцентъра на МВР.
Директорът на тайните служби е останал много доволен от скорошното си посещение в България. През последните години Сикрет Сървис и службите на МВР са постигнали значителни успехи в борбата срещу производството и разпространяването на фалшивата валута (предимно щатски долари и евро) и престъпленията в интернет пространството.

„Дума": 12 нови районни кметове ще има в София

Предложенията си за 24 районни кметове в София представи вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова. От тях 12 са нови. 23-ма са от ГЕРБ, един е от Синята коалиция. Това е кметът на "Кремиковци" Ивайло Панев. Предстои Столичният общински съвет да ги одобри на 14 ноември.
Кмет на "Средец" става Вергиния Стоянова, която досега била зам.-кмет в "Красно село". "Възраждане" се поема от досегашния секретар в района Савина Савова. Доскорошнният директор на 25 ДЦК Цвета Авджиева става кмет на "Младост". Общинските съветници доскоро Стойко Дуков и Даниела Райчева се заемат съответно с районите "Витоша" и "Нови Искър", а зам. областният управител Милко Младенов става кмет на "Люлин". Район "Панчарево" ще поеме досегашният зам.-кмет на "Подуяне" Димитър Сичанов.

„Новинар": Събарят имотите на Рашкови

Девет от имотите на ромската фамилия Рашкови ще бъдат съборени, съобщава БНР. От Регионалната дирекция за национален строителен контрол са издали девет заповеди за събаряне на постройки. За събаряне са предвидени както жилищни сгради, така и немасивни постройки.
За два от имотите има допълнителни уточнения. За единия Кирил Рашков и съпругата му Костадинка разполагат с нотариален акт за собственост. Това е къщата, където семейството живее. За втория пък се чака становище на архитекта на община Садово. Срокът, в който от семейството на Кирил Рашков може да обжалва пред съда е 14 дни след получаването на заповедта. От регионалната дирекция са издали и други осем заповеди. Те обаче са за забрана за използване на имотите. Тук е включен и цехът за бутилиране на алкохол.

„24 Часа": Боевски тероризиран в затвора

Олимпийският шампион във вдигането на тежести Гълъбин Боевски е бил тероризиран в затвора "Пинейрос", където попадна, след като беше задържан на летището в Сао Паоло с кокаин в куфарите, съобщи адвокатът му Ивайло Дерменджиев пред TV7.
"Гълъбин е бил тероризиран от съкилийниците си, а не от официалните власти", обясни Дерменджиев, според когото шампионът от Сидни 2000 е изглеждал много потиснат по време на свиждането.
Съпругата на Боевски - Красимира, също вече се намира в Бразилия. Според Дерменджиев съпругата му е излязла ужасно разстроена и обляна в сълзи от свиждането.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини