Стоичков: Не съм академик, не съм и доктор, но имам дипломи

Завършил съм треньорска академия в Ню Йорк. Личен мой треньор беше Брус Арина*, заедно с неговия помощник Боб Брадли. Те двамата лично ме изпитаха и ми дадоха диплома, за която учих 3 години. Задочно съм завършил и ВИФ, ама какво да му обяснявам. С тези думи Христо Стоичков коментира скандала, избухнал след като в петък в Пловдивския университет му бе присъдена титлата "Доктор хонорис кауза", а по-късно един от преподавателите там - доц. Цветозар Томов, обяви, че напуска висшето училище, защото е потресен от случилото се. Според Томов това унижава не само ректора, а и членовете на Академичния съвет на университета, които са пряко отговорни за това решение.

“Никога не съм получил дивиденти от държавата, не съм взел една, една стотинка. Не може този човек (Цветозар Томов - б.р.) да говори неща, да дава изявления без да ме познава. Не може човек, който не ме е виждал на живо, да си дава своето мнение", каза още футболистът в интервю за Канал 3, цитиран от БЛИЦ Спорт.

По думите на Стоичков от 45 души в Академичния съвет на Пловдивския университет 44 са гласували “за”, а един се е въздържал.

"Аз не съм академик, никога няма да бъда доктор, трябва да се учи за тези неща. Аз съм учил там, където ми е работата. Оценили са ме на световно и на европейско ниво. Имал съм дарба, качества и съм ги развил, но това всичко е благодарение на моите колеги. Някога да сте чули думата “аз”. Аз съм щастлив и горд, че мога да помогна на Пловдивския университет с едно или друго", допълни Камата.

Вчера ректорът на ПУ доц. Запрян Козлуджов пък определи постъпката на доц. Томов за евтин PR на гърба на университета в полза на собствената му социологическа агенция ("Скала" - б.р.), която страдала от липса на популярност, съобщи "Стандарт Нюз".

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини