И БСП няма да подкрепи Бюджет 2012

БСП няма да подкрепи бюджет 2012 г., защото този бюджет не отговаря на нашите изисквания. Това каза на пресконференция на ръководството на БСП председателят на социалната комисия в парламента и депутат Драгомир Стойнев, цитиран от Фокус.

"В този бюджет за първи път се отнемат социални права – на майките, на пенсионерите, на хората с увреждания и др. Нито една група няма да спечели от този бюджет", каза Стойнев.

"Развенчава се и митът за така наречената добра пенсионна реформа. И тази година няма да има осъвременяване на пенсиите, няма да има и индексация на пенсиите", посочи Стойнев. Той предложи премиерът да живее един месец с една средна пенсия.

"Политиката за отглеждането на деца продължава да е 240 лв. на месец на дете, въпреки че минималната работна заплата се вдигна. Преди две седмици правителството прие минимум за бедност от 236 лв. – това обрича българските деца на бедност", каза Стойнев.

"Изведнъж се вдига възрастта за пенсиониране в сектора сигурност, но вече има 7 хил. човека в сектора сигурност, които са достигнали възрастта за пенсиониране и веднага ще се пенсионират", посочи депутатът.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини