Колата-самолет в продажба до месеци

Американската компания "Терафугиa" вече приема поръчки за първата летяща кола. Тя е двуместна и ще може да лети между местни летища, намиращи се на разстояние до 800 км едно от друго, както и да се движи по пътищата.

Очаква се първите коли самолети да се появят на пазара до няколко месеца на цена 279 000 долара. Компанията е базирана в щата Масачузетс. Над 100 индивидуални клиенти вече са направили заявки за новото превозно средство. В "Терафугиa" смятат, че производството на новия продукт, освен за САЩ, е ориентирано най-вече към пазарите на растящите икономики на Индия, Китай и Бразилия. Компанията обаче прави постъпки да получи лиценз за продажби и в Европа.

Неотдавна американската агенция за пътна безопасност даде зелена улица за производството на колата-самолет. Разработването й отне 4 г. на екипа на нейните създатели. Новата машина, изработена от карбонови влакна, има размерите на обикновен седан. Може да излита от почти всяко право шосе. След като се издигне, развива скорост до 170 км/ч. При приземяване крилата й се прибират за около 15 секунди, а скоростта й по пътя е не повече от 110 км/ч.

 

Източник: www.infotourism.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини