18 първолаци не ходят на училище заради съученик побойник

Втори ден родителите на 18 първолаци oт варненското училище "Найден Геров" не пускат децата си в час заради агресивен техен съученик, съобщава БНТ.

Според разтревожените родители буйният Митко редовно се сбивал с другите от класа, а преди дни съборил едно от децата от стола. Малчуганът бил откаран с комоцио в болницата.

Родителите настояват Регионалният инспекторат по образованието да намери друго училище за Митко.

Ние сме притеснени за здравето на децата си. Те пък се страхуват да идват на училище заради Митко. Така стигнахме до решение да спрем нашите деца от училище, докато проблемът с агресивното момче не бъде решен, посочиха родителите на децата.

В клас от 22 деца два дни влизат само четири.

Майката на Митко го защити, като заяви, че надигащата се агресия е породена от обиди на съучениците му. Момчето често било наричано глупак, а настроенията срещу него са плод на родителите на децата, които вкъщи открито говорят против Митко.

Заради етикетите, лепнати на Митко, които започват от глупак до хиперактивен, майка му вече го води на терапия. Дали първолакът е хиперактивен или просто палав и предизвикан, ще се произнася лекарска комисия.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини