Нашенско младо вино ще се лее на дефилето в Пловдив

Асеновградският Винзавод участва със своя продукция на дефилето на младото вино в Пловдив. Третото издание на празника се провежда днес и утре /26 и 27 ноември/ в Стария град. В уютната атмосфера на възрожденските къщи гостите на фестивала ще имат възможност да дегустират младите вина на 17 производители от различни райони на страната, сред които и Винзавод АД - Асеновград.

Дегустациите в къщите на Стария град ще продължат днес до 18 ч., а в неделя от 10 ч. до 15 ч. Веднага след това в Лапидариума ще се състои награждаването. Цената на входния билет е 3 лв.

Къщите, в които ще може да се дегустира хубаво българско вино, са Балабановата, Хиндлиян, Георгиади, Етнографски музей, галерия "Златю Бояджиев" и ресторант "Българска къща" на ул "Съборна" 31. Във всяко от 5-те места ще се предлагат също ястия и мезета, а музикални групи ще се грижат за доброто настроение.

Сред останалите винопроизводители, които ще предложат своите млади вина на празника, са "Шато Копса" - Карлово, "Винпром Пещера", "Cаstrum Winery - SPIRITUS SANCTUS" - село Труд, Винарско имение "Драгомир" - Пловдив, "Загрей" - Първомай и др.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини