Жестоко убийство в Трънско

За по-малко от два часа са разкрити извършителите на жестоко убийство в Трънско, съобщи регионалният говорител на МВР-Перник Венцислав Алексов.

Задържани за 24 часа са двама криминално проявени, на които предстои да им бъде повдигнато обвинение, съобщава БТА.

Сигнал за убит човек в трънското село Милославци бил получен вчера, около 10,35 ч. в местното районно управление. Криминалисти посетили местопроизшествието, където се натъкнали на разбита входна врата на жилище, обитавано от 52-годишния Йордан Димитров с постоянен адрес в София.

Същият е собственик на местната тухларна. Къщата била разхвърляна и в нея имало следи от кръв, а собственикът й и колата му липсвали.

След незабавни оперативно-издирвателни действия бил открит трупът на 52-годишния мъж в дере между трънските села Филиповци и Велиново. Тялото било увито в юрган и изхвърлено в безлюдната местност. В областта на шията имал множество прободни рани, най-вероятно нанесени с нож.

Органите на реда открили и колата на убития на пътя за софийското село Пожарево. Регистрационните табели от автомобила били намерени в река на пътя за с. Филиповци.

Открита е и автомобилна щанга след КПП- Владая , с която са нанесени травматични увреждания на убития. Около 09,00 ч. вчера сутринта, по сигнал на началника на Районно управление "Полиция" Трън, в гр. Брезник били задържани двама трънчани, които пътували с лек автомобил посока Перник, натоварен с отпадно желязо.

При последвалата работа с криминално проявените Г.Т./25 г./ и 28-годишния П.Д. от Трън се установило, че предната вечер мъжете отишли в жилището на жертвата, разбили входната врата и му нанесли удари с щанга, а след това го намушкали многократно в областта на шията най-вероятно с нож.

След това увили безжизненото тяло в юрган, натоварили го в колата му, като междувременно задигнали портфейла и кредитната му карта и всякакъв вид железа от двора.

Натоварили металите на тяхната кола и заедно с двата автомобила тръгнали да заличават престъплението. По пътя изхвърлили трупа на Йордан, а колата му изоставили. Рано сутринта тръгнали да издават желязото в пункт за вторични суровини в Перник.

Г.Т. и П.Д. са познати на органите на реда с множество кражби, за които са изтърпявали условни присъди и пробации. Задържани са 24 ч., като ще им се иска постоянен арест. Образувано е досъдебно производство и работата продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Перник.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини