Борисов: Да не ме плашат с протести, давам си оставката на другия ден

Изобщо да не си мислят, че с протест ще ме плашат. Давам си оставката на другия ден. Това каза в интервю за bTV министър-председателят Бойко Борисов. На 30 ноември аз съм на работа. Ако те не искат да съм на работа, ще ме отстранят, ще мятат камъни и ще ме накарат да изляза, заяви Борисов. Ако искат да фалират държавата, да си изберат хора като Станишев и Костов. Ако сега имаше пари в бюджета, пак щяхме да им дадем, но светът върви към една пропаст, която ние искаме да избегнем.

Аз не искам да съм премиер на държава, в която народът се бунтува и не иска да разбере мерките. Ние като народ искаме дисциплинирано да си оправим бакиите, защото е безспорно, че ние сме си ги сътворили. Изобщо не ме притеснява, че железниците ще стачкуват. Истинското ми притеснение е ако министър Московски не успее да се разбере с кредиторите. Тези хора прекрасно са знаели през годините, че тяхното предприятие е на държавна дотация. Да са стачкували тогава срещу начина на управление. Ние не спираме нито една линия - това предприятие трябва да стане печелившо, каза още премиерът.

По думите на премиера полицаите е трябвало да стачкуват, когато Данаилов един месец обяснявал в предизборен клип как униформените получават в пъти повече от лекарите. „Преди те протестираха срещу определен министър, който не им харесваше. Да седнат с министър Цветанов сега, да предложат план за действие и да решат кого да уволнят", добави Борисов.

„Истински се надявам, че зърнопроизводителите идват да ни подкрепят. Когато ние дойдохме на власт, те получаваха 450 млн. лева, за животновъди и зеленчукопроизводители нямаше нито лев. Ние на година даваме средно по с 450 млн. лева повече. През 2011 г. те получиха 1,060 млрд. лева. През 2012 г. те ще вземат 1,260 млрд. лева, конкретно за зърнопроизводителите. Те могат да искат и 3 млрд. Беше им обещано, когато в Европа ситуацията беше по-различна. Това са много пари. Казано простичко, 2 млрд. лева отиват в този сектор. Те искат все повече и повече, и ни извиват ръцете. Те протестираха и по времето на Станишев, но тогава парите им бяха много по-малко. Те искат да съборят българското правителство, въпреки че им даваме повече пари. В Гърция блокираха, блокираха и така се наблокираха", коментира премиерът.

Когато идват с намерението да свалят правителство, хората, които ги подкрепят, трябва да знаят, че ние им даваме пари. Те бяха при мен преди две седмици и хората трябва да знаят, че от Бентли им започват колите. Близо 80% от парите, които искат ще отидат при 5-6 човека, категоричен бе министър-председателят.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини