Ал Кайда удари сирийската столица

Две експлозии разтърсиха сирийската столица Дамаск, съобщи БиБиСи.

По информация на държавната телевизия „терористи" са атакували две бази на Службата за национална сигурност в сирийската столица.
Медията допълва, че най-вероятно зад взривовете стои Ал Кайда.

Нападенията са извършени с две коли-бомби, задействани от самоубийци.

Има загинали - както цивилни, така и военни. Световните агенции съобщават са 50 убити и 100 ранени.

Взривовете са нанесли сериозни щети и на сградите в района.

Според активисти на опозицията нападенията са организирани от правителството с цел да убеди пристигащият екип на Арабската лига, че в страната действат бунтовници.
Преди дни сирийското правителство даде своето съгласие да допусне наблюдатели, изпратени от Арабската лига, за спиране на деветмесечните кръвопролития в страната.

Базираната в Лондон сирийска обсерватория за човешките права цитира очевидци на атаките, които твърдят, че са чули две силни експлозии, последвани от стрелба.

По последни данни на ООН в размириците в Сирия са загинали най-малко 5 000 души.

Всички световни агенции, отразяващи събитията в Сирия, подчертават, че информацията, предоставяна от държавните медии, не може да бъде проверена, защото сирийските власти отказват достъп на чуждестранните журналисти.

Междувременно стана ясно, че Ливан преди два дни е предупредил Сирия, че на територията на страната е проникнала група бойци на Ал Кайда.
Терористичният отряд е преминал в Сирия от ливанския град Ерсал, уточнява, цитиран от Ройтерс, заместник-външният министър Джихад Макдеси.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини