Убиха 19-годишен при масов бой в Студентски град

19-годишно момче е починало, след като е намушкано с нож по време на побой в Студентски град, съобщиха за Дир.бг от пресцентъра на МВР.

По първоначални данни около 2.40 ч. в едно от общежитията в Студентски град е избухнал бой между 4-5 момчета. По време на мелето едно от тях е прободено. На място са изпратени екипи на полицията и Бърза помощ, но момчето е починало.

Убитият е Марио Данчев от Перник, съобщи БНР. Инцидентът е станал в блок 23, където той живеел заедно с близнака си Мартин и съквартирант от Добрич.

През изминалата нощ близнаците обиколили няколко заведения в Студентски град, след което се прибрали в нетрезво състояние в общежитието, където живеят. В коридора момчетата се скарали с друг студент и се опитали да разбият вратата на стаята си.

Последвал масов бой между 4-5 души, като по време на мелето Марио Данчев е прободен в областта на сърцето. Криминалистите разпитват всички участници в сбиването. Повечето от тях са с тежки травми по лицата. Няма данни кой е извършителят на убийството. Към момента никой от участниците в боя не поема вината върху себе си. При първоначалните изследвания с дрегер, двама от студентите са дали положителна проба за алкохол, като едното момче е било с 1,85 промила.

Всички участници в боя са на 19 години, студенти първа година в УНСС, съобщи директорът на СДВР комисар Валери Йорданов, цитиран от "Фокус".
Криминалисти от сектор "Убийства" извършват втори оглед.

В "Студентски град" в столицата има 30 жилищни блока, 50 студентски общежития, 31 ресторанта, 9 нощни клуба, 96 кафенета, 11 дискотеки, 6 бара и три казина. Това стана ясно на парламентарния контрол на 24 февруари 2012 г. от отговора на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов на въпрос на депутата Десислав Чуколов ("Атака").
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини