Новини 02 09 2024

  • 00:00, 02 сеп 2024 г.
  • 2507
  • 0
  • 1
Областният съвет на ДПС сне доверие от кметовете на Кърджали, Джебел и Черноочене
В Кърджали бастионът на ДПС се раздели на две. Това става след решението на Областния съвет на партията да снеме доверието си от трима свои кметове на Кърджали, Джебел и Черноочене. Повече за раздорите в партията вижте в репортажа.



В Хасково не се разбраха за състава на РИК за парламентарните избори на 27 октомври
Партиите и коалициите в Хасково не се разбраха за състава на Районната избирателна комисия за парламентарните избори на 27 октомври. Консултациите се състояха в сградата на Областната администрация.



Партиите и коалициите не се разбраха за състава на РИК-Кърджали
И в Кърджали партиите и коалициите не се разбраха за състава на Районната избирателна комисия. Вижте.



11 работници без трудов договор е установила хасковската инспекция по труда през август
11 работници без трудов договор е установила „Инспекцията по труда“ в Хасково през август. Всички те са работили в сектор Земеделие. Инспекторите напомнят, че наетите в този бранш може да сключват еднодневни трудови договори, без това да повлияе на социалните им помощи.




Близо 1,4 млрд. лева са платени през виртуалния и физическите ПОС терминали на НАП само за година
Над 24,7 млн. лева  са платените безкасово данъци и осигуровки в Хасковска област от физически и юридически лица. Близо 1,4 млрд. лв. са влезли в хазната през виртуалния и физическите ПОС терминали на НАП от началото на август м.г. до края на юли 2024.



Хасково празнува 8-ми септември с богата програма
С богата програма Хасково ще отбележи 8 септември. От местната администрация са организирали редица концерти, изложби и други събития. Всички те са посветени и на благотворителна кауза.




Представиха 17-тото издание на календара на Община Димитровград
Община Димитровград чества 77 години от създаването си. По повод празника бе организирана богата културна програма. Като част от събитията бе и представянето на 17-тото издание на календара на Димитровград, което се състоя в лятната градина на Историческия музей и РБ „Пеньо Пенев“.



Откриха учебната година в Спортно училище "Стефан Караджа"
Откриха учебната година в спортното училище „Стефан Караджа“ в Хасково. 220 са възпитаниците на профилираното учебно заведение.



Атрактивно изложение на медни продукти подредиха в центъра на Хасково
Как се вади мед, как работи центрофугата и как всеки, който обича природата и пчелите може да избере пчеларството за свое хоби или бизнес? Отговорите на тези въпроси могат да получат всички жители и гости на Хасково днес до 10 септември на щанда на Сдружение „Пчела-Източни Родопи“, който е позициониран в центъра на града.



За седми път Момчиловци беше домакин на Фестивала на киселото мляко
За седми път родопското село Момчиловци посрещна гости от далечен Китай за тридневния Фестивал на киселото мляко. Сред тях беше и посланикът на азиатската страна у нас Нейно Превъзходителство Дай Цинли.



Изложба "Само диви" е подредена в ХГ "П. Чурчулиев".
Художничката Антония Маринова - Crazy представя своята самостоятелна изложба „Само диви“ в Димитровград. Експозицията включва 21 фотографии, свързващи митичните създания самодиви с танца и музиката в черно-бял стил. Творбите са подредени в ХГ “Петко Чурчулиев“.



Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на US Open
Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на US Open. В драматичен петсетов мач българинът победи с 3:2 Андрей Рубльов. В следващия кръг хасковлията ще играе срещу
Франсис Тиафо.



„Саяна Хасково“ най-после записа победа в шампионата
„Саяна Хасково“ най-после записа победа в шампионата на Трета Югоизточна лига. Червено-белите се наложиха над „Розова долина“ с 1:2.



"Родопа" и "Левски" (Карлово) не се победиха
"Родопа" (Смолян) и "Левски" (Карлово) не излъчиха победител в мача помежду си. Двубоят от футболното първенство завърши при резултат 2:2.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 16 09 2024
Новини 16 09 2024
преди 22 часа
Новини 13 09 2024
Новини 13 09 2024
преди 3 дни
Новини 12 09 2024
Новини 12 09 2024
преди 4 дни
Новини 11 09 2024
Новини 11 09 2024
преди 5 дни
Новини 10 09 2024
Новини 10 09 2024
преди 6 дни
Новини 09 09 2024
Новини 09 09 2024
преди 1 седмица
Последни новини