Израел заплашва, Газа изстрелва ракети!

Израелската армия заплаши, че ще нападне кораба "Рейчъл Кори", натоварен с помощи за Газа, ако той не отплава към израелското пристанище Ашдод, предаде Франс прес.

"Нашите войници ще се качат на борда на вашия кораб, ако откажете да се отклоните", каза говорителят на армията Авитал Лейбович в съобщение, предадено на кораба по радиото.

"Готови сме да използваме нашите оръжия, за да се отбраняваме, ако се наложи", добави говорителят, цитиран от израелското обществено радио, допълва БТА.

"Рейчъл Кори", нает от ирландска организация, не реагира на призивите, предадени от армията по радиото, да се насочи към Ашдод и плава към Газа, се казва в съобщението на армията.

Палестински активисти извършиха ракетно нападение срещу Израел

Израелските власти предупредиха няколко пъти, че няма да допуснат кораба до пристанището на Газа.

В същото време палестински активисти извършиха ракетно нападение срещу Израел от ивицата Газа. Изстреляната ракета се е разбила в западната част на пустинята Негев, като няма съобщения за жертви, уточни говорител на израелската армия.

Израел предприе мащабна инициатива срещу палестинците, атакуващи израелската територия, през декември 2008 г., като при офанзивата, продължила 22 дни, загинаха близо 1400 палестинци.

След близо година затишие, палестинците подновиха ракетните нападения, като от началото на годината срещу Израел са изстреляни около 60 ракети и минометни снаряда.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини